HONDA HAWK NT650 GT RC31

Na ruim 20 jaar is het dan eindelijk weer zover. Toch wel gaaf dat je na zo een lange tijd weer opstapt, en het voelt alsof gisteren je laatste rit was….. Het zit zo ingesleten al die handelingen, het genieten begint al bij bocht 1. Het grote verschil is dat ik nu start met een “knopje” en dat was op de Triumph Bonneville nog een echte kickstarter! Nu ben ik de trotse bezitter van een Honda Hawk NT650 GT. Ook bekend als Honda RC31. Japanner dus en van het bouwjaar 1988! Motor is in 1992 geimporteerd uit Amerika. Op deze pagina zal ik ook foto’s posten van onderhoud. De Honda Hawk is een hele mooie fiets die in 1988 zijn tijd ver vooruit was…. blok is oersterk en heeft zich bij verschillende Honda modellen bewezen als zeer betrouwbaar. De éénzijdige achterwielophanging was een primeur toen en velen waren sceptisch… maar dit ontwerp van ELF France en Honda heeft alleen maar indruk gemaakt en wordt nog steeds toegepast!

HONDA HAWK NT650 GT

Je zou het niet zeggen….bouwjaar 1988! Het mooie van motorrijden is eigenlijk best een beetje gek…je ontspant door je in te spannen. Het dwingt je om ontzettend te focussen op alles om je heen en tegelijk rijden op je gevoel, bijna automatisch.. je voelt de toeren die de machine draait..  en het voelt goed..  genietend van het landschap waar je doorheen snijdt.

Het is nu toch echt herfst geworden maar wat hebben we lang kunnen genieten van de nazomer. Laatste rit was naar motortrefpunt Gildehaus, bij de molen zeg maar. Ik was niet de enige. Denk dat er ongeveer 400 motorliefhebbers waren! En ja, dan kun je een paar knaken verdienen met “Kaffee Kuchen” echter de tent was al gesloten ivm “Saison Ende” ! Haha, 22 graden, strak blauw…..maar toch gezellig hoor!
Na de rit heb ik me voorgenomen om mijn helm van shark een andere kleur te geven. Dit omdat het motief / print veel te druk en uitbundig is voor een motor van ’88 en een bestuurder van bouwjaar 61.
Hieronder enkele foto’s van de oude en nieuwe.

Zie je wat ik bedoel? Millennium colorsetting. Kan mooier, dus knutsel..

 

Dus aktie geboden, aan het werk met schuurpapier primer en spuitlak wit, en….geduld want dat heb je nodig bij het demonteren afplakken. TIP: spuit meerdere dunne lagen en schuur altijd even dun tussendoor. Werk vetvrij en schoon. Een fohn kan handig zijn om extra te drogen tussen de lagen te versnellen. Noeste arbeid.

Kijk, resultaat is toch heel fraai!

Hopen op nog wat mooi weer in november, dan post ik nieuwe foto’s.Hier nog even een scan van een foto, immers toen nog geen digitale fotografie, op mijn Triumph Bonneville T140V. Hier in Weerselo op boeren erf waar ik een zeilboot aan het timmeren was. Die Bonnie was een 1977 europees model. Super gewoon. Wel veel sleutelen maar dat weet je als je oud engels rijdt!

Verderop op de pagina allemaal zelfbouw en modificatie Hawk’s … mooi

Demper niet origineel maar wel veeeel mooier! Wielen af fabriek.
Kontje, nummerplaat, aangepast, wielen niet origineel, VFR achter. voor CBR? Stuur niet origineel. Zadel , Corbin, aangepast dus.

Gewoon Kunst toch?

Kijk daar word je gelijk wat vrolijk van toch? Die zomer komt echt wel. Maar het weer is onvoorspelbaar geworden lijkt het. En of het aan de opwarming ligt? Nou, planeet aarde is nog altijd de baas en wij zijn slechts te gast…maar het wordt wel tijd dat we ons gaan gedragen als gasten! Zo, dat moest even gezegd.
Op de foto hierboven zie je de achterarm, ontwerp ELF France! Omdat het nog zo nieuw was in 87 waren veel kopers sceptisch of dat wel stevig genoeg was….!
Nou dat was en is het nog steeds! Mooi mooi.

Dit zijn ultieme laarzen! Daytona’s, made in Germany, en vooral als je een paar op de kop tikt voor slechts 25€. Nieuw zijn ze 320€, maar dan heb je ook wat! Geen gezeik gewoon super en dat is ook alles waard. Ondertussen de Hawk zelf een onderhoudsbeurt gegeven, olie en andere vloeistoffen. Tank eraf carbs gesmeerd en natuurlijk poetsen die handel. Motor moet gewoon strak zijn. Het is 2020 januari, tijd om de Hawk zomerklaar te maken. Dus nieuwe ketting, tandwielen, tandwielrubbers en een nieuwe Michelin 160/60 achterband. En natuurlijk alles schoonmaken, nieuw vet …. gewoon goed aanpakken, kan ie er weer een tijd tegen. Ik was altijd een Triumph rijder en dus ben je dan ook motormonteur! Bij Honda is het allemaal wat relaxter, goed doordachte techniek en daarom sleutelvriendelijk. Toch blijft ook hier het motto sleutel met Zenn…. zit het tegen, wil het niet..kijk in de manual, drink een bak koffie of neem een bokbiertje maar GUN jezelf de tijd om het te doen… sleutelen is iets moois en ook hier kun je van genieten! Bij de Hawk blijft het meestal bij het “APK ” werk want het blok is eigenlijk onverwoestbaar. Controleer de vloeistoffen regelmatig en bedenk dat teveel olie ook niet goed is! Peil aanhouden of net iets erboven maar zeker niet boven max.. Temp meter in cockpit controleren tijdens rit, gaat bij stationeer omhoog, das goed. Bij warm weer wil de fan aanslaan als je met een heet blok bij een stoplicht komt te staan, prima, maar met rijden weer uit! Even iets over de accu, vaak meest vergeten onderdeel van de machine. Bij twijfel gewoon eruit en een verse erin volgens specificatie’s. Een accu moet gewoon TOP zijn! 

Wordt vervolgd… 

Op de drempel en dan is het even op de plaats stil, corona gaat over onze aardbol en voorlopig zijn we totaal ontwricht.. Als het kan probeer ik af en toe een ritje te maken. Tis nu 25 maart en dan gaat het al bijna los normaliter.. Nu even niet en zeker geen samenscholingen. Wat een virus teweeg kan brengen. Hopen dat eenieder verstandig omgaat met de regels en bedenk dat je niet van je bike afdondert…. daar schijnen ze echt geen tijd voor te hebben!

Nog net geen december en het eerste zout is gestrooid. Toch een hele zachte novembermaand. Nog wel wat gereden maar het fijne is er wel af. Beetje fris is wel lekker maar met erg koud asfalt en al dat blad… en dan nog al die drek van die landbouwvoertuigen vind ik het even welletjes. Heb geen BMW GS toch? Zomer is toch heerlijk, zie foto hierondr bij zijtak Almelo.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up