“HAWKING”

Na ruim 20 jaar is het dan eindelijk weer zover. Toch wel gaaf dat je na zo een lange tijd weer opstapt, en het voelt alsof gisteren je laatste rit was….. Het zit zo ingesleten al die handelingen, het genieten begint al bij bocht 1! Het grote verschil is dat ik nu start met een “knopje” en dat was op de Triumph Bonneville nog een echte kickstarter! Nu ben ik de trotse bezitter van een Honda Hawk GT 647. Ook bekend als Honda RC31. Japanner dus en van het bouwjaar 1988! Motor is in 1992 geimporteerd uit Amerika. Op deze pagina zal ik wat foto’s posten. De Hawk is een hele mooie fiets die in 1988 zijn tijd ver vooruit was…. Enjoy!

Je zou het niet zeggen….bouwjaar 1988!

Het mooie van motorrijden is eigenlijk best een beetje gek…je ontspant door je in te spannen. Het dwingt je om ontzettend te focussen op alles om je heen en tegelijk rijden op gevoel, bijna automatisch..je voelt de toeren die de machine draait..en het voelt goed..genietend van het landschap waar je doorheen snijdt.

Het is nu toch echt herfst geworden maar wat hebben we lang kunnen genieten van de nazomer. Laatste rit was naar motortrefpunt Gildehaus, bij de molen zeg maar. Ik was niet de enige. Denk dat er ongeveer 400 motorliefhebbers waren! En ja, dan kun je een paar knaken verdienen met “Kaffee Kuchen” echter de tent was al gesloten ivm “Saison Ende” ! Haha, 22 graden, strak blauw…..maar toch gezellig hoor!
Na de rit heb ik me voorgenomen om mijn helm van shark een andere kleur te geven. Dit omdat het motief/print veel te druk en uitbundig is voor een motor van ’88 en een betuurder van ’61.
Hieronder enkele foto’s van de oude en nieuwe.

Zie je wat ik bedoel? Millennium colorsetting.

Dus aktie geboden, aan het werk met schuurpapier primer en spuitlak wit, en….geduld want dat heb je nodig bij het demonteren afplakken. TIP: spuit meerdere dunne lagen en schuur altijd even dun tussendoor. Werk vetvrij en schoon. Een fohn kan handig zijn om extra te drogen tussen de lagen te versnellen.

Noeste arbeid

Kijk, resultaat is toch heel fraai!

Hopen op nog wat mooi weer in november, dan post ik nieuwe foto’s.

Hier nog even een scan van een foto, immers toen nog geen digitale fotografie, op mijn Triumph Bonneville. Hier in Weerselo op boeren erf waar ik een zelboot aan het timmeren was. Die Bonnie was een 1977 europees model. Super gewoon. Wel veel sleutelen maar dat weet je als je oud engels rijdt!

Binnenkort ook een nieuwe pagina waar allemaal zelfbouw en modificatie Hawk’s op zullen worden gezet.

 

Het is 10 maart 2019 en het blijft maar regenen… Hond net gedaan, nat pak dus. Maar wel goed weer voor de computer…
Dus maar even in de fotobieb wat opsnorren..


Kijk daar wordje gelijk wat vrolijk van toch? Die zomer komt echt wel. Maar het weer is onvoorspelbaar geworden lijkt het. En of het aan de opwarming ligt? Nou, planeet aarde is nog altijd de baas en wij zijn slechts te gast…maar het wordt wel tijd dat we ons gaan gedragen als gasten! Zo, dat moest even gezegd.
Op de foto hierboven zie je de achterarm, ontwerp ELF France! Omdat het nog zo nieuw was in 87 waren veel kopers sceptisch of dat wel stevig genoeg was….!
Nou dat was en is het nog steeds! Mooi mooi.

Alweer juli 2019, time flies….. dus binnenkort UPDATE !!!!

Dit zijn ultieme laarzen! Daytona’s , made in Germany, en vooral als je een paar op de kop tikt voor slechts 25€. Nieuw zijn ze 320€ ,maar dan heb je ook wat! Geen gezeik gewoon super en dat is ook alles waard. Ondertussen de Hawk zelf een onderhoudsbeurt gegeven, olie en andere vloeistoffen. Tank eraf carbs gesmeerd en natuurlijk poetse die handel. Motor moet gewoon strak zijn.